22 Maj 2017

Datumet som förändrade hela mitt liv. Det var en måndag, jag minns hur min läkare ringde mig på fredagen, jag var på jobbet och kunde inte svara så han talade in ett meddelande att jag behövde ringa upp honom snarast. Jag hade gjort en datortomografi dagen innan på torsdagen. Fick en liten oroskänsla i magen då jag som vårdpersonal vet att man i regel inte får så snabbt svar på en icke-akut datortomografi. När jag fick möjlighet så ringde  jag upp.

Min läkare berättade för mig att röntgen hade ringt honom men han förstod inte varför då han inte jobbade kvar på min vårdcentral.. Han jobbade som inhyrningsläkare och var nu på en annan vårdcentral. Han ringde mest för att få mitt samtycke till att läsa journaler från andra vårdgivare.. Det hela kändes märkligt och givetvis fick han läsa min journaler.. Sen skulle han ringa upp mig.

Efter 10 minuter ringer han upp och ville att jag ska komma på måndagen antingen till honom och att jag då måste byta vårdcentral eller boka tid snarast möjligast på min egna vårdcentral. Jag valde att byta vårdcentral och komma till honom på måndagen. Han bad mig ta med en anhörig men ville inte specificera mera än så på telefonen. Klart jag förstod att det var något avvikande på min röntgen.

Hela den helgen jobbade jag. Jag hade precis börjat på mitt nya jobb som dessutom varit mitt drömjobb sedan flera år tillbaka – ambulansen. Det var skönt att ha annat och tänka på och någonstans inom mig så visste jag vad som väntade mig den där måndagen..

Bara någon vecka innan mitt besked tog jag denna bild och jag kan nästan ta på känslan jag hade där och då. Den totala lyckan jag upplevde av att ha världens bästa jobb och allt man kan önska i livet. Livet KAN verkligen förändras på ett ögonblick.

image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *